Team building met Maison de la montagne "La Découverte"

Team Building

Coaching by nature !

"Een gezonde geest in een gezond lichaam" is een belangrijke voorwaarde om goed gewapend door het leven te gaan. Zowel de geest als het lichaam moeten regelmatig gestimuleerd worden om goed te blijven functioneren. De beste coach hiervoor is de natuur.

Observeren, analyseren, beslissen en uitvoeren in een overweldigende omgeving. Grenzen verleggen en aan vertrouwen winnen. Stress beheersen, relativeren , ontspannen, genieten.

Al deze sleutelwoorden komen aan bod wanneer we ons confronteren met de natuur. Een zeer geschikte sport hiervoor, die voor iedereen toegankelijk is, is "canyoning".

Uw technisch en pedagogisch zeer ervaren gids kan deze confrontatie waarborgen op een veilige en educatieve wijze.

Canyoning is het afdalen van ingesloten bergrivieren. 

In teamverband moeten obstakels zoals watervallen en stromen worden overschreden en dit meestal met behulp van een touw. 

Des te groter de technische en fysieke vaardigheid van het team, des te moeilijker de obstakels  mogen zijn en des te groter  de voldoening zal worden.

Uw coach

Mijn naam is Bart Raymaekers, geboren in België in 1968. In 1995 besloot ik om niet tot aan mijn pensioen leerkracht lichamelijke opvoeding te blijven en ging me vestigen in de franse Pyreneeën. Sinds 1997 werk ik als zelfstandig gids speleologie en canyoning en leid verschillende doelgroepen door canyons en grotten..Verder werk ik als "Formateur-associé" voor het "Centre de resources, d'Expertise et de Performance sportives de Rhône-Alpes". Ik maak deel uit van een team die professionele gidsen canyoning opleidt (Frans Staats diploma) en help bij het ontwikkelen van nieuwe begeleidingstechnieken. Als pedagoog heb ik geleerd hoe je middelen moet gebruiken om doelen te bereiken. Het middel dat ik het beste beheers is de natuur.

Teambuilding en teamconsolidatie

Een goed functionerend team  is een team waarvan elk teamlid zich inzet om een gemeenschappelijk doel te bereiken. De kwaliteiten en gebreken van ieder lid zijn geïdentificeerd , om een efficiënte taakverdeling te bekomen. Om een constructieve werksfeer te bekomen (of te behouden), zal elk lid zijn persoonlijke ambitie temperen en aanvaarden dat iedereen zich op zijn eigen ritme moet ontplooien. Iedereen wordt gerespecteerd voor zijn kwaliteiten en er heerst een onderling vertrouwen. De leden weten dat ze op elkaar kunnen steunen en  gebruiken een ongeremde en efficiënte communicatie. 

De link van canyoning naar het werk

Het team zal een korte technische opleiding krijgen om een  aantal obstakels in de canyon te kunnen overschrijden. Een team dat niet goed functioneert zal bij deze krachtmeting tegen de natuur onverbiddelijk worden afgestraft. Natuurlijk zal ik het niet zover laten komen. Feed back sessies zullen achterhalen waar het juist fout is gegaan. Of het nu gaat om een "bug" in het canyon team of het werk team, de procedures blijven hetzelfde.

 

Pakket NICE DAY: U wilt met uw team een aangename tijd doorbrengen op een avontuurlijke wijze.

Pakket TEAM BOOSTER: U wilt uw team zo rendabel mogelijk laten werken.