Atelier Hi-Tech Canyons

Atelier Hi-Tech Canyons

Hi-Tech Canyons fabrikant van canyoningtassen voor professioneel gebruik !

Al onze produkten worden in het atelier van Hi-Tech Canyons in Nohèdes (Oostelijke Pyreneeën, Frankrijk) gemaakt.

Waarom HTC canyoningtassen kopen ?

Al onze canyoningtassen en gordelbeschermers worden gemaakt uit een zeer duurzaam materiaal zoals, poly-Tech, hypalon en Cordura.

HTC heeft een enorme terreinervaring. (20 jaar ervaring met het begeleiden van groepen en 10 jaar ervaring met het opleiden van professionele gidsen in Frankrijk en Italië). M.a.w. ons materiaal slijt ongeveer 500 uur per jaar in de canyons.

Omdat de industrieële merken niet voldoen aan onze specifieke eisen, maken we zelf ons materiaal. 

Volgens ons gebeurt het vorderen in technische canyons in een teamverband. Elk team-lid heeft een eigen taak en dus ook zijn specifieke tas.

Rescue II

De "Rescue"  canyontas is een specifieke tas onmisbaar om een slachtoffer naar een veilige plaats te brengen in technische canyons.

Een ongeluk komt zelden voor, maar als het gebeurt, kan dit gebeuren op een zeer vervelende plaats. (bvb. tijdes een multi-pitch of gefractioneerde afdaling). Indien een onbewust slachtoffer niet binnen de 5 minuten op de vaste grond ligt, krijg je te doen met het harnas-syndroom. Met de Rescue breng je het slachtoffer al op het touw in een comfortable situatie. Al de manupulaties met de Rescue vergen een specifieke opleiding. Een 2-daagse stage Rescue bag wordt in Nederland, België, Frankrijk en Italië georganiseerd.

Vask II

"Vask" is een touwzak die perfect kan worden vast geclipt met het HTC "slip-in" systeem in de "Leader" tas.

gallery/attachments-Image-vask2_2